Vi bjuder på tre av våra favoritrecept till glampingen eller utflykten! Som de naturstjärnorna vi är tänjer vi på gränserna för vilken mat man kan - och ska - äta i det vilda! Våga vägra frystorkad mat! Samt ger lite tips på hur du bäst preppar för att lyckas med recepten. För ingen mat smakar bättre än den som är lagad på stormkök eller över öppen eld... Det är ren överlevnadsinstinkt!
Nu menar vi inte att morötterna är vilda och kommer attackera dig med spjut! Men en god soppa är perfekt för utflykten eller vandringen. ALLTING kan förberedas hemma och enkelt värmas på plats. Förvara den i en praktisk termos medan du äventyrar. Ett annat tips är att använda kokosmjölk som är smakrik och mindre värmekänslig än komjölk. Bara att hälla upp, värma och njut.
Ingredienser (4 portioner)
4 stora morötter
1 st gul lök
1 msk gul curry
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
4 dl kokosmjölk
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk sweet chilisås
Olja till stekning
Gör såhär
1. Hacka morötter, lök, chili och vitlök. Riv ingefäran
2. Fräs morötterna och löken tillsammans med curry och olja i en gryta tills de fått fin färg
3. Häll på chili, vitlök och ingefära och fräs allting i några minuter
4. Häll i kokosmjölk, vattnet + buljongtärning och sweet chili
5. Koka på svag värme en stund, grytan är klar när morötterna är mjuka
En helt normal pytt i panna är överlägsen mat att äta utomhus! Hacka dina favoritingredienser av potatis, lök, kött eller vegetariskt m.m. Blanda ihop allting i en och samma praktiska matförvaring från Coolstuff. Stek sedan på stormkök eller i stekpanna över öppen eld.
Ingredienser (4 portioner)
4 potatisar
2 gula lökar
600 g stekt kött eller svamp för vego
100 g färsk spenat
Olja till stekning
salt och svartpeppar
Gör såhär
1. Hacka potatis och lök. Skär köttet i bitar, eller svampen om du använder en större sort
2. Stek potatis och lök i olja tills potatisen är mjuk
3. Häll på köttet eller svampen och stek tills de fått fin färg
4. Salta och peppra
5. Servera med inlagda rödbetor, färsk persilja eller stekt ägg
Utflyktsfavoriten som hängt med sedan lågstadiet gör ingen besviken! Tillaga hemma och ät kalla eller uppvärmda på plats. Njut tillsammans med en kopp lyxig espresso från din bärbara espresso maskin! Favoritgodiset hemifrån, eller varför inte några läckra alkoholtillbehör?
Ingredienser (4 portioner)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker
6 dl havremjölk
Gör såhär
1. Vadå “gör såhär”? ALLA vet hur man mixar pannkakssmet!? Annars är det bara att blanda alla ingredienser och vispa tills inga klumpar syns.
2. Låt smeten vila i kylskåpet 10 min innan gräddning
3. Stek pannkakorna
4. Gå ut i skogen
5. Servera varma eller kalla med färska bär och en stor hink nutella.
Blixtsnabb klimatkompenserad leverans
Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt
och 2 års garanti på alla varor