Nä, det är ju knappast så att du tröttnat på frasvåfflor eller belgiska våfflor, men ibland är det ju faktiskt roligt att variera sig lite. Och om du vill variera dig, men ändå hålla dig till konceptet våffla, då passar bubbelvåfflor perfekt. Den här fluffiga godsaken kallas ibland för Hong Kong-våffla eller egg waffle, och är en rolig, knasig och supergod uppgradering av våfflan!
Du kan använda vanlig våffelmix, men vi delar såklart gärna med oss av våra bästa recept på bubbelvåfflor. Först och främst behöver du ett våffeljärn som gör det möjligt att grädda bubbliga våfflor, till exempel KitchPro Bubbelvåffeljärn. När dina våfflor är färdiggräddade rullar du ihop dem till strutar som du fyller med exempelvis glass, färska bär och vispad grädde eller något annat gott. Toppa med chokladsås och hugg in!
Recept på de perfekta bubbelvåfflorna (cirka 5 våfflor)
Så du står där i köket med köksmaskiner och kökstillbehör i högsta hugg, redo att svänga ihop ditt livs första bubbelvåfflor. Men hur gör du? Och vad behövs? Jo, kolla här:
6 äggvitor, vispade till mjuka toppar
3 äggulor
1,8 dl mjölk
15 ml vaniljextrakt
0,9 dl osaltat smör, smält
1,8 dl socker
3 dl vetemjöl
5 ml bakpulver
1 krm salt
En nypa färskriven musko
Gör såhär:
Vispa ihop äggulor, mjölk, vanilj, smör och socker i en skål tills det blandats ordentligt.
Blanda mjöl, bakpulver, muskot och salt i en stor skål.
Sikta ner blandningen i ägguleblandningen och vispa ihop tills alla eventuella klumpar är borta.
Vänd ner en tredjedel av de vispade äggvitorna i smeten och rör tills smeten är fluffig.
Vänd försiktigt i de återstående äggvitorna i två omgångar.
Förvärm våffeljärnet och fördela smeten jämnt över bottenplattan.
Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.
Alltså du hör ju själv: våfflor och choklad på samma gång – detta receptet är garanterat "a match made in heaven"! För att göra chokladvåfflor behöver du:
2 stora ägg
2,3 dl socker
7 ml vaniljextrakt
2,3 dl mjölk
55 gram osötad choklad
3,5 dl vetemjöl
2,5 tsk salt
1,2 dl smör eller margarin
10 ml bakpulver
2,5 ml kanel
Gör såhär:
Smält smör eller margarin tillsammans med chokladen i en liten stekpanna (var försiktig så att du inte bränner chokladen). Låt den smälta chokladen svalna något.
Vispa äggen i en skål tills de blivit fluffiga, och blanda dem sen med den smälta chokladen, mjölken och vaniljen.
Tillsätt socker, mjöl, salt och bakpulver, och vispa tills smeten är jämn.
Förvärm våffeljärnet och häll smeten jämnt över bottenplattan.
Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.
Kondenserad mjölk kom snudd på från ingenstans och blev över en natt en stapelvara i skafferiet hos alla som äger minst två baktillbehör. Känns det bekant?! Förutom kolasås och glass kan du använda den kondenserade mjölken för att svänga ihop fluffiga bubbelvåfflor också.
2,3 dl kakmjöl med bakpulver (alternativt 2,3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver)
2 msk majsmjöl
1 tsk vaniljextrakt
1 dl strösocker
2 stora ägg
1 msk rapsolja
50 ml kondenserad mjölk
0,5 tsk salt
Gör såhär:
Vispa äggen fluffiga och rör i sockret.
Blanda ihop majsmjöl och kakmjöl (eller vetemjöl och bakpulver) och sikta ner i äggblandningen.
Blanda i resterande ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen i 1 timme.
Förvärm våffeljärnet och pensla med lite olja innan du häller i smeten jämnt över bottenplattan.
Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.
Zenkuru fotmassage är helt fantastisk. Den är förinställd. Vill man ha mildare massage, bara att trycka på en knapp. Rekommenderas verkligen.
Sebastian L
Verifierad kund
Bra julklapp till grill älskare
Ulf J
Verifierad kund
Snabb leverans och mycket bra produkter
Jenny R
Verifierad kund
Snabb leverans och en användbar produkt! Hoppas att den är hållbar också. :)
Magnus P
Verifierad kund
Snabb service o bra kvalitet
Joakim N
Verifierad kund
Inga konstigheter blixtsnabb leverans kan varmt rekommendera coolstuff.